Exporteren snijbloemen, groenten en fruit naar Verenigd Koninkrijk – erkenning bedrijfscontrolesysteem

Posted by Marcel van Leeuwen on January 17, 2024 · 1 min read

Per 31 januari 2024 moeten enkele snijbloemen en snijgroen zijn voorzien van een fytosanitair certificaat. Deze producten zijn te vinden op de website: Landeneisen VK voor snijbloemen.

Dat betekent dat u uw zendingen met deze producten moet aanmelden in e-CertNL zodat ze kunnen worden geïnspecteerd en voorzien van een fytosanitair certificaat.

Groenten en fruit hoeven (nog) niet voorzien te zijn van een fytosanitair certificaat. Met uitzondering van: consumptieaardappelen, Ullucus tuberosus en Momordica. Voor een aantal producten moet wel op de gereedstaande zending een kwaliteitscontrole plaatsvinden door een inspecteur van het KCB.

Inspecties op 3 manieren

De inspecties kunnen op de volgende 3 manieren worden uitgevoerd:

  • De keuringsdienst Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) inspecteert uw zending op de reguliere manier.
  • Het KCB inspecteert de voorraad op uw bedrijf. U heeft daarvoor als bedrijf een erkenning gebruik voorraadregister nodig.
  • Fytosanitaire-controlemedewerkers van uw eigen bedrijf of van gekoppelde bedrijven doen de keuring. U heeft daarvoor als bedrijf een erkenning bedrijfscontrolesysteem nodig.

Indien u verdere vragen/opmerkingen hierove heeft kunt u een e-mail sturen naar: [email protected]


Marcel van Leeuwen

Marcel van Leeuwen was er vanaf dag 1 – hij maakte alle uitdagingen mee die Brexit met zich meebracht en nam alle collega’s bij de hand in de gezamenlijke inspanningen die werden geleverd. Daarnaast heeft Marcel een jarenlange ervaring met name in de AGF-sector als declarant. Eerst op Amsterdam Airport, later bij een Vervoersorganisatie en de laatste 4 jaar bij LBP Rotterdam BV als senior declarant. Bij RCS is Marcel als Operations Manager verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Neem contact op met Marcel van Leeuwen
Other posts made by Marcel van Leeuwen