Aangiftes douanevervoer – T1 / T2

Voor goederen die van buiten de EU komen of nog niet in het vrije verkeer zijn gebracht geldt dat ze niet vrij verhandeld mogen worden. Deze goederen dienen eerst ten invoer te zijn aangegeven bij de douane zodat de eventuele invoerrechten, btw en controlerende taken zijn uitgevoerd. Soms is inklaren op het moment dat u de goederen gaat verhandelen een aantrekkelijke keuze, bijvoorbeeld omdat dit een liquiditeitsvoordeel oplevert. Een T1 transit document biedt dan uitkomst. Want voor goederen die vallen onder douanevervoer is een T1 document vereist.

Een T1 transit document is nodig wanneer:

  • Goederen de EU binnenkomen en waarvan u nog niet weet of deze daadwerkelijk op het grondgebied van de EU blijven.
  • Goederen de EU binnenkomen voor opslag in een douaneopslag
  • Uitgaande zendingen vanuit uw douane-entrepot verstuurd worden Rotterdam Customs Services B.V. kunt u exact vertellen waar de voordelen voor u liggen en uw NCTS-aangiftes verzorgen.

Heel de EU door met een T2 document

Binnen de EU geldt een vrij verkeer van goederen. Zijn de goederen afkomstig uit een ander EU lidstaat, dan is het niet nodig een invoeraangifte bij de Douane te verzorgen. Invoerrechten zijn niet van toepassing, maar niet alle landen in Europa maken deel uit van de EU. Zodra goederen tijdens het vervoer over grondgebied van een niet-EU land komen, zoals Zwitserland of een andere EVA-land, kunnen wij een T2 document voor u verzorgen.

Ook bij export naar een EVA-land is het nodig de goederen te begeleiden met een exportaangifte en T2 document om aan te tonen dat het Uniegoederen betreft. Met het T2 document kunnen de goederen in het land van bestemming worden aangegeven.

T1/T2 document nodig?

Benut douanekansen door gebruik te maken van de regeling douanevervoer. Rotterdam Customs Services BV kunt u adviseren om invoerrechten en btw voor langere tijd uit te stellen of te voorkomen dat deze ten onrechte worden betaald. Bovendien biedt dit meer flexibiliteit voor de logistieke keten. Van advies over de voordelen voor u, tot het opmaken van de transitaangifte. Zo bent u verzekerd van een snelle en goede afhandeling van alle douaneverplichtingen.

Wilt u meer weten over onze diensten?