Uitvoeraangifte

Rotterdam Customs Services kan je helpen bij

  • Doen van een correcte uitvoeraangifte conform wet- en regelgeving
  • Analyseren van risico’s op uw zending
  • Regelen van aanvullende exportdocumenten die je nodig hebt
  • Advies omtrent het gehele export proces
  • Ondersteuning bij fysieke controles
  • Ondersteuning bij vragen en/of meldingen van douane autoriteiten

Internationale handel biedt veel kansen voor groei, maar is ook gebonden aan wet- en regelgeving. Zodra je goederen exporteert naar een land buiten de Europese Unie moet er een uitvoeraangifte worden gedaan bij de douane. Bovendien geldt het 0% btw-tarief en moet worden aangetoond dat de goederen de Europese Unie ook daadwerkelijk verlaten.

Rotterdam Customs Services kan het gehele export proces voor u uit handen nemen en zo zorgdragen voor een zorgeloos exportstroom van de goederen. We leven namelijk in een wereld waar handelsafspraken iedere dag kunnen veranderen. Naast eventuele douane controles kunnen wij ook helpen met kwaliteits-, fytosanitaire- en veterinaire controles zo kun je ervan uitgaan dat alle benodigde documenten correct zijn opgemaakt en deze op plaats van bestemming aankomen.

Rotterdam Customs Services beschikt over een eigen ontwikkeld export portal systeem waarmee op een efficiënte manier data kan worden ontvangen, verwerkt tot een aangifte en waarna er een mogelijkheid is deze data te hergebruiken in land van bestemming. Hiermee is het gehele export proces gedigitaliseerd maar zijn er ook nog mogelijkheden om middels het doen van een handmatige actie alsnog te aangiftes te verwerken middels dit systeem.

Douanezaken en uitvoeraangiftes

Bij het exporteren van goederen heb je te maken met verschillende soorten wet en regelgeving. De luxe van een open handelscultuur die de Europese Unie verschaft, kennen ze in andere landen en continenten buiten de EU niet.

De juiste documentatie is dus een must om vertragingen op product leveringen te voorkomen. Zonder export aangifte is het niet mogelijk goederen te verhandelen buiten de EU.

Snelheid bij exportaangifte

Rotterdam Customs Services heeft vele mogelijkheden omtrent verdere digitalissering van het exportproces.

Zo is het mogelijk de gegevens zelf handmatig in te geven in het export portal systeem maar kunnen wij ook systemen aan elkaar koppelen waarmee de data middels xml. uitwisseling kan worden ontvangen. Hiermee kunnen menselijke fouten worden voorkomen en scheelt het veel onnodig mailverkeer. Voor de mogelijkheden staat ons eigen IT-team klaar, die u meer informatie kan geven omtrent de vele mogelijkheden.

Lees meer over digitalisering

Zelf de uitvoeraangifte verzorgen of uitbesteden

Veranderende wet en regelgeving maakt het voor exporteurs lastig en tijdrovend om zelf de administratieve kant van het export proces uit te voeren. Ook de knowhow voor het doen van de douaneaangifte ontbreekt waardoor het voor veel exporteurs niet rendabel is om zelf zorg te dragen voor het doen van de douaneaangifte.

Het grootste deel van de exporteurs besteden het verzorgen van de douaneaangiftes uit aan professionele partijen. Wij als Rotterdam Customs Services kunnen je adviseren omtrent het gehele exportproces conform de juiste wet- en regelgeving. Door onze uitstekende contacten met de Nederlandse Douane kunnen wij adequaat schakelen en zorgen dat het exportproces voldoet aan de laatste richtlijnen en uiteindelijk zorgen voor een efficiënte proces zonder oponthoud.

Wilt u meer weten over onze diensten?