Import

Rotterdam Customs Services kan je helpen bij

  • Doen van een correcte invoeraangifte conform wet- en regelgeving
  • Analyseren van risico’s op uw zending
  • Betalen van invoerrechten en BTW aan de Douane via Rotterdam Customs Services
  • Advies omtrent het gehele import proces
  • Ondersteuning bij fysieke controles
  • Ondersteuning bij vragen en/of meldingen van douane autoriteiten

Zodra zendingen vanuit derde landen geïmporteerd worden in een land binnen de EU, komen er allerlei formaliteiten om de hoek kijken. Als douane-expediteur zorgt Rotterdam Customs Services voor de juiste documentatie en begeleiding bij import en export van goederen.

Rotterdam Customs Services helpt bedrijven bij het succesvol importeren van goederen vanuit de hele wereld. Onze experts zijn op de hoogte van het totale importproces en weten precies hoe je op een correcte manier goederen invoert. Zij kennen alle regels omtrent HS-codes/TARIC-codes, het opstellen van de juiste leveringsvoorwaarden met Incoterms. Alles voor een efficiënter importproces.

Neem direct contact op

Wat is een HS-code/TARIC-code?

Een HS code of TARIC code, is een code van 6 cijfers die wereldwijd gebruikt wordt voor de import en export van producten. In Nederland noemen we dit officieel GS-codes. Voor uitvoer hanteren EU-landen 8-cijferige codes en voor invoer 10-cijferige codes (HS-code aangevuld met 4 cijfers).

Berekenen van de juiste douanewaarde

Rotterdam Customs Services kan helpen bij het gehele import proces om goederen in het vrije verkeer van de EU te brengen en zorgen dat dit conform wet- en regelgeving wordt uitgevoerd. Voordat de aangifte wordt gestuurd naar de douane controleren de medewerkers of alle noodzakelijke documenten en certificaten aanwezig zijn om onnodige vertragingen te voorkomen. We kennen de juiste goederencode toe (ook wel bekend als HS-code of TARIC-code) en berekenen de invoerkosten aan de hand van de douanewaarde.

Zijn de rechten bij invoer voldaan, dan worden de goederen vrijgegeven door de Douane. Mochten de goederen geselecteerd worden voor een fysieke controle, dan staan wij voor je klaar om het oponthoud tot een minimum te beperken en te zorgen dat de goederen alsnog naar plaats van bestemming vervoerd kunnen worden.

De Europese Unie heeft met veel landen handelsakkoorden afgesloten waardoor preferentiële oorsprongen kunnen gelden mochten de goederen van oorsprong uit deze landen worden ingevoerd. Onze medewerkers kunnen je ondersteunen bij allerlei praktische zaken en vragen waar hij als importeur mee te maken krijgt.

Toepassen van de juiste leveringsconditie/Incoterms®

Het toepassen van een juiste Incoterms® is bedoeld om risicobeheersing toe te passen in de internationale handel. De leveringsvoorwaarden zijn vastgelegd in elf Incoterms. Het is zaak de juiste Incoterms te gebruiken. Onze medewerkers staan klaar je verder te adviseren omtrent de toepassing van de juiste leveringsconditie voor de zending.

Vertegenwoordiging in de aangifte

Veel douaneaangiften worden gedaan door een vertegenwoordiger, die de douaneaangifte overneemt. Rotterdam Customs Services kan zowel op basis van indirecte als directe vertegenwoordiging de douaneaangifte voor je verzorgen. Als het gaat om btw en importbelastingen kan een vertegenwoordiger je veel geld en gedoe besparen. Voor de mogelijkheden kan je contact opnemen met een van de medewerkers.

Lees meer over douanevertegenwoordiging

Snelheid bij invoeraangifte

Rotterdam Customs Services heeft vele mogelijkheden omtrent verdere digitalissering van het importproces. Er zijn mogelijkheden tot inlezen van CSV-bestanden, maar je kan ook denken aan aanleveringen via XML. Hiermee kunnen menselijke fouten worden voorkomen en veel mailverkeer besparen. Voor meer informatie over de mogelijkheden staat ons eigen IT-team voor u klaar.

Lees meer over digitalisatie

Zelf de invoeraangifte verzorgen of uitbesteden?

Veranderende wet- en regelgeving maakt het voor importeurs lastig en tijdrovend om zelf de administratieve kant van het import proces uit te voeren. Ook de kennis voor het doen van de douaneaangifte ontbreekt vaak, waardoor het voor veel importeurs niet rendabel is om zelf zorg te dragen voor het doen van de douaneaangifte. Het grootste deel van de importeurs besteedt het verzorgen van de douaneaangiftes uit aan professionele partijen. Wij als Rotterdam Customs Services kunnen u adviseren omtrent het gehele importproces conform de juiste wet- en regelgeving. Door onze uitstekende contacten met de Nederlandse Douane kunnen wij adequaat schakelen en zorgen dat het importproces voldoet aan de laatste richtlijnen en uiteindelijk zorgen voor een efficiënte proces zonder oponthoud.

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?