Import

Invoeraangifte

Zodra zendingen vanuit derde landen geïmporteerd worden naar een land binnen de EU, komen er allerlei formaliteiten om de hoek kijken. Wij zorgen voor de juiste documentatie, begeleiden fysieke controles en fungeren als een centraal aanspreekpunt.

Rotterdam Customs Services helpt bedrijven bij het succesvol importeren van goederen over de hele wereld. Onze experts zijn op de hoogte van het totale import proces en weten precies hoe je op een correcte manier goederen invoert. Zij kennen de juiste HS code / TARIC code toe en controleren aan de hand van de HS code / TARIC code welke overige verplichtingen noodzakelijk zijn om de goederen succesvol te importeren. Denk hierbij aan de veterinaire en fytosanitaire regelgeving. Ook kunnen zij je adviseren over de te gebruiken Incoterms® en adviseren over een efficiënter import proces

Neem contact op

Wat is een HS code/ TARIC code?

Een HS code of TARIC code, is een code van 6 cijfers die wereldwijd gebruikt wordt voor de import en export van producten. In Nederland noemen we dit officieel GS-codes. Voor uitvoer hanteren EU-landen 8 cijferige codes en voor invoer 10 cijferige codes (HS code aangevuld met 4 cijfers).

Berekenen van de juiste douanewaarde

Rotterdam Customs Services kan je helpen bij het gehele import proces om goederen in het vrije verkeer van de EU te brengen en zorgen dat dit conform wet- en regelgeving wordt uitgevoerd. Voordat de aangifte wordt gestuurd naar de Douane controleren de medewerkers of alle noodzakelijke documenten en certificaten aanwezig zijn om onnodige vertragingen te voorkomen. We kennen de juiste goederencode toe (ook wel bekend als HS code of TARIC code) en berekenen de invoerkosten aan de hand van de douanewaarde.

Zijn de rechten bij invoer voldaan, dan worden de goederen vrijgegeven door de Douane. Mochten de goederen geselecteerd worden voor een fysieke controle, dan staan wij voor je klaar om het oponthoud tot een minimum te beperken en te zorgen dat de goederen alsnog naar plaats van bestemming vervoerd kunnen worden.

De Europese Unie heeft met veel landen handelsakkoorden afgesloten waardoor preferentiële oorsprongen kunnen gelden mochten de goederen van oorsprong uit deze landen worden ingevoerd. Onze medewerkers kunnen je ondersteunen bij allerlei praktische zaken en vragen waar hij als importeur mee te maken krijgt.

Toepassen van de juiste leveringsconditie/Incoterms®

Het toepassen van een juiste Incoterms® is bedoeld om risicobeheersing toe te passen in de internationale handel. Het gaat voornamelijk om de juiste beslissing nemen. Onze medewerkers staan klaar je verder te adviseren omtrent de toepassing van de juiste leveringsconditie voor de zending.

Vertegenwoordiging in de aangifte

Rotterdam Customs Services kan zowel op basis van indirecte als directe vertegenwoordiging de douaneaangifte voor je verzorgen. Voor de mogelijkheden kan je contact opnemen met een van de medewerkers.

Snelheid bij invoeraangifte

Rotterdam Customs Services heeft vele mogelijkheden omtrent verdere digitalissering van het importproces.

Er zijn mogelijkheden tot inlezen van csv. bestanden maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan aanleveringen via xml. Hiermee kunnen menselijke fouten worden voorkomen en scheelt het veel onnodig mailverkeer. Voor de mogelijkheden staat ons eigen IT-team klaar, die u meer informatie kan geven omtrent de vele mogelijkheden.

Link naar digitalization

Zelf de invoeraangifte verzorgen of uitbesteden?

Veranderende wet en regelgeving maakt het voor importeurs lastig en tijdrovend om zelf de administratieve kant van het import proces uit te voeren. Ook de knowhow voor het doen van de douaneaangifte ontbreekt waardoor het voor veel importeurs niet rendabel is om zelf zorg te dragen voor het doen van de douaneaangifte.

Het grootste deel van de importeurs besteden het verzorgen van de douaneaangiftes uit aan professionele partijen. Wij als Rotterdam Customs Services kunnen je adviseren omtrent het gehele importproces conform de juiste wet- en regelgeving. Door onze uitstekende contacten met de Nederlandse Douane kunnen wij adequaat schakelen en zorgen dat het importproces voldoet aan de laatste richtlijnen en uiteindelijk zorgen voor een efficiënte proces zonder oponthoud.

Rotterdam Customs Services kan je helpen bij

  • Doen van een correcte invoeraangifte conform wet- en regelgeving
  • Analyseren van risico’s op uw zending
  • Betalen van invoerrechten en BTW aan de Douane via Rotterdam Customs Services
  • Advies omtrent het gehele import proces
  • Ondersteuning bij fysieke controles
  • Ondersteuning bij vragen en/of meldingen van douane autoriteiten

meer informatie

Would you like to know more about our services?