Fiscale vertegenwoordiging bij import naar de Europese Unie

De voordelen van fiscale vertegenwoordiging:

  • Geen Nederlandse registratie nodig
  • Geen btw-administratie onderhouden
  • Uitstel van btw betaling mogelijk;
  • Cashflow blijft gezond;
  • Rotterdam Customs Services zorgt voor inklaring, btw-administratie en statische rapportages.

Wanneer een buitenlandse ondernemer goederen importeert of andere economische activiteiten uitoefent in Nederland moet hij voldoen aan de administratieve verplichtingen voor de Nederlandse BTW. Deze invoer btw, is voor de meeste producten 21%, moet worden betaald wanneer de goederen worden geïmporteerd en kan een behoorlijke aanslag op de cashflow van de onderneming zijn. Met een vergunning artikel 23 Wet OB wordt de btw bij invoer verlegd naar de btw-aangifte en kan in dezelfde aangifte worden afgetrokken. Dat kan een hoop extra financiële ruimte geven.

Geen Nederlands btw-nummer, maar wel gebruikmaken van de fiscale voordelen?

Importeer je goederen die via Nederland de EU binnenkomen, maar ben je daar niet gevestigd? Dan kan Rotterdam Customs Services jou wel vertegenwoordigen fiscaal vertegenwoordiger en de btw-plicht van jou overnemen. Wij beschikken over de vergunning beperkt fiscaal vertegenwoordiger. Hiermee kan je toch gebruik maken van de fiscale voordelen.

Buiten de douane aangifte zorgen wij dat jouw btw-aangifte tijdig wordt gedaan, houden hiervan een administratie bij, doen de opgaaf ICP (intracommunautaire prestaties) en statistiek aangifte (Intrastat) bij het CBS.

Voor de mogelijkheden kan je contact opnemen met een van de medewerkers.

Wilt u meer weten over onze diensten?