Transit documentatie: inklaring van goederen uitstellen

Rotterdam Customs Services kan je helpen bij

  • Doen van een correcte transitaangifte conform wet- en regelgeving
  • Analyseren van risico‚Äôs op uw zending
  • Advies omtrent het gehele transit proces
  • Ondersteuning bij vragen en/of meldingen van douane autoriteiten

Voor goederen die afkomstig zijn uit landen buiten de EU, geldt dat zij niet vrij verhandeld mogen worden omdat eerst aan alle verplichtingen zoals betaling invoerrechten en btw moeten zijn voldaan maar denk hier ook aan kwaliteitscontroles van de verschillende keurinstanties zoals KCB en NVWA. Soms is inklaren op het moment dat je de goederen gaat verhandelen een aantrekkelijke keuze, bijvoorbeeld omdat dit een liquiditeitsvoordeel oplevert maar er zijn nog meer mogelijkheden. Een T1 transit document biedt dan uitkomst. Want voor goederen die vallen onder douanevervoer is een T1 document noodzakelijk

Een T1 transit document is nodig:

  • Goederen die de EU binnenkomen maar nog niet definitief weet of zij daar ook gaan blijven
  • Goederen die worden vervoerd naar een douane opslaglocatie
  • Goederen die worden verzonden vanuit een douane opslaglocatie

Rotterdam Customs Services kunnen u adviseren waar de voordelen voor jou liggen, helpen bij het gehele proces en de aangifte voor u verzorgen.

T2

Binnen de EU geldt een vrij verkeer van goederen. Wanneer goederen worden verzonden vanuit andere Lidstaten is een douane aangifte niet nodig. Invoerrechten zijn niet van toepassing. Maar niet alle landen in Europe maken deel uit van de EU. Zodra goederen tijdens het vervoer over grondgebied van een niet-EU land komen, zoals bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk of bijvoorbeeld een EVA-land, dient er een T2 document opgemaakt te worden.

Ook bij export naar een EVA-land is het nodig de goederen te begeleiden met een exportaangifte en T2 document om aan te tonen dat het om Uniegoederen gaat. Zo kan in het land van bestemming worden aangetoond dat het Uniegoederen betreft.

Rotterdam Customs Services zorgt voor het opmaken van een geldig T2 document voor de doorvoer door deze landen. Voor de mogelijkheden kan je contact opnemen met een van de medewerkers.

Wilt u meer weten over onze diensten?